Elektromos tűzhely és elektromos sütő bekötése, garancia érvényesítése

Elektromos sütő bekötése csak szakember által történhet és ezt a garanciajegy érvényességéhez is kötik. Ugyanis, ha ezt nem egy villanyszerelő teszi meg, a garancia nemcsak nem lesz érvényes a készülékre, de még veszélyes is lehet annak használata.

Elektromos tűzhely bekötve

A bekötés ára függ attól, hogy egy meglévő villanytűzhely helyére kell bekötni, vagy új nyomvonalat kell kiépíteni a tűzhely elektromos ellátására, ezért csak előzetes egyeztetés, esetekben helyszíni felmérés után tudunk pontos árajánlatot adni.

Elektromos tűzhely bekötése

Hogy az elektromos tűzhelyet be tudjuk kötni a következő feltételeknek kell teljesülnie:

  • Meglévő kiállás az elektromos tűzhely csatlakoztatására
  • Megfelelően méretezett kismegszakító(k) és vezetékek megléte
  • Önálló áramkör az elektromos tűzhelynek
  • Védővezető megléte

Ezekkel a feltételekkel a bekötés ára 25 000 Ft mely tartalmazza az összes szükség anyagot és a kiszállási díjat is.

Új fogyasztói áramkör kiépítése, fejlesztése

Ha a feltételek nem megfelelőek akkor további munkálatok is szükségesek lesznek

  • Egy önálló áramkört kell létrehozni az elektromos tűzhely bekötése és a biztosítéktábla között. Ez lehet falon kívüli kábelcsatornázás, de esztétikusabb és időtállóbb a falban történő elvezetése, viszont ez nagyobb munkával is jár.
  • Három bejövő fázis esetén 2,5 mm2, egy fázis esetén 4mm2 rézvezetékekkel kerül kialakításra a kör.
  • A három fázisú bekötés további hiba toleranciát tesz lehetővé azáltal, hogy ha az egyik fűtőszál zárlatos lesz, akkor a másik két körön üzemelő elektromos sütő és főzőlapok továbbra is használhatóak maradnak amíg nincs kijavítva vagy cserélve a készülék.
  • Ha a biztosítéktáblában nincs elég hely a további körök kiépítéséhez akkor annyak cseréje is szükséges és ha jelenleg nincsen áram-védőkapcsoló akkor a jelenlegi szabványoknak eleget téve annak a beépítése is kötelező.

Amennyiben nem biztos benne, hogy melyik megoldásra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kérjen visszahívást elektromos sütő bekötésére.

Lépjen kapcsolatba velünk