Konnektor szerelés, lámpa és kapcsoló felhelyezés, javítás

A villanyszerelési munkára a koronát a szerelvényezés helyezi fel. Bár ez tűnik a legegyszerűbb feladatnak, mégis ez a leglátványosabb része. A precízen elhelyezett kapcsolók bekötése, a katonás sorban álló konnektorok, az ergonomikusan megtervezett sorolók felszerelése nagy odafigyelést igényel, hisz a csak néhány milliméteres eltérések is rombolják a lakás vizuális harmóniáját.

Schneider konnektor szerelése

A lámpák és szerelvények (konnektorok, kapcsolók) helyének meghatározása nem egyszerű feladat. Az egyre nagyobb számú elektromos berendezés egyre több táplálási pontot igényel, így új hálózat kiépítésénél vagy teljes elektromos hálózat felújításánál már nem elég helyiségenként néhány dugalj, hanem funkciójától függően akár 8-10 konnektor felszerelése is ajánlott lehet.

Hasonló a helyzet a kapcsolókkal, ugyanis kényelem szempontjából meghatározó, hogy egy-egy kapcsolót hol helyezünk el vagy egy világítótestet hány helyről lehet kapcsolni. Több bejárattal rendelkező szoba esetén minden bejáratnál, hálószobában az ágy közelében is érdemes kapcsolót elhelyezni.
Manapság számos speciális kapcsoló elérhető, illetve különbözőféle világítási áramkörök kiépíthetőek, akár több helyről kapcsolható vagy nyomógombbal működő időzítős világítás, fényerőszabályozós, mozgásérzékelős kapcsolók és alkonykapcsolók alkalmazása megannyi lehetőséget biztosítanak.

A világítótestek megfelelő elhelyezése is lényeges szempont mind szemünknek, mind lelki egészségünknek is, de csak praktikussági okokból is szükséges a megfelelő megvilágítottság. Nem véletlenül foglalkozunk kiemelten a világítás ergonomikus megtervezésével is.

Amikor nincs lehetőség új rendszer létrehozására, hanem abból kell dolgozni, ami rendelkezésre áll, akkor is van lehetőség az elektromos hálózat fejlesztésére, új lámpák, kapcsolók telepítésére és konnektorok szerelésére. Lámpákat és kapcsolókat a legtöbb esetben gond nélkül lehet korszerűbbekre cserélni, azonban a konnektorok bővítése és cseréje esetén meg kell vizsgálni a földelés kialakítását, mivel szabvány szerint ma már csak földelt konnektorok telepíthetőek és az esetleges hiánya esetén meg kell fontolni a teljes hálózat fejlesztését.

A minőségi szerelvények adják a látható eredmény egyik felét, míg a precíz kivitelezés a másikat. Mind a típusválasztásban, mind pedig a személyes tapasztalataink megosztásában szívesen állunk rendelkezésre.

Lépjen kapcsolatba velünk